kuratóriumi ülések

Ünnepi, kibővített kuratóriumi ülés Kovács Máté születésének 111. évfordulója alkalmából

A Kovács MÁté Alapítvány névadója születésnapjának 111. évfordulója alkalmából 2017. november 13-án 14 órai kezdettel ünnepi, kibővített kuratóriumi ülést tart a MTA Könyvtár és Információs Központ II. emeleti Kistermében.

Az ülésen előadást tart Az év fiatal könyvtárosa pályázat idei alapítványi különdíjasa, Mészáros Kornélia, és hatodik alkalommal kerül átadásra a 2012-ben alapított Kovács Máté emlékének ápolásáért elnevezésű emlékplakett

Meghívó

Ünnepi, kibővített kuratóriumi ülés Kovács Máté születésének 109. évfordulója alkalmából

2015. november 10-én 14 órai kezdettel az alapítvány ünnepi, kibővített kuratóriumi ülést tartott a MTA Könyvtár és Információs Központ II. emeleti konferenciatermében. Az eseményen negyedszer került sor a 2012-ben alapított Kovács Máté emlékének ápolásáért elnevezésű emlékplakett átadására.

Az emlékplakettet dr. Kertész Gyuláné Molnár Katalin kapta. Az ünnepségen elhangzott laudáció szerint "a Molnár és az egész családot illeti az emlékérem, hogy közel félévszázadon át őrizték ezt a nagyon fontos és értékes levelezést, hogy Kertész Gyula elsőként hozta szóba, valamint ismertette a hagyatékot és kettejük, Molnár Pál és Kovács Máté kapcsolatát, és most Kertész Kati gondos előkészítő munka után a köz rendelkezésére bocsátotta. Ezzel a Kovács Máté hagyatékot jelentős értékkel gyarapította.”.

Meghívó, részletes program

Ünnepi, kibővített kuratóriumi ülés Kovács Máté születésének 108. évfordulója alkalmából

2014. november 7-én 14 órai kezdettel az alapítvány ünnepi, kibővített kuratóriumi ülést tartott a MTA Könyvtár és Információs Központ Vasarely-termében. Az eseményen harmadszor került sor a tavalyelőtti évben alapított Kovács Máté emlékének ápolásáért elnevezésű emlékplakett átadására.

Az emlékplakettet dr. Makrai Imréné nyugalmazott könyvtárigazgató kapta. Az ünnepségen elhangzott laudáció szerint "szakmai pályafutásának alighanem egyik csúcspontja a városi könyvtár névfelvétele”.

Oldalak